Aktuality

Roboti ve škole

Ve světě, kde technologie ovlivňuje každodenní život, je důležité děti připravit na budoucnost prostřednictvím inovativního vzdělávání. Jedním ze zajímavých a interaktivních způsobů je práce s robotickou stavebnicí a roboty přímo ve škole. Pro žáky 1. stupně představuje tato činnost nejen zábavu, ale i výzvu k rozvoji logického myšlení a týmové spolupráce.

Na naší škole používáme robotické stavebnice LEGO WeDo, které nabízejí širokou škálu možností pro vytváření a programování různých druhů robotů. Děti se nejen učí, jak sestavit jednoduché konstrukce, ale také se seznamují se základy programování prostřednictvím intuitivních grafických uživatelských rozhraní. To podporuje rozvoj motorických dovedností, přesného a systematického postupu a také trpělivosti. Důležitým prvkem práce s robotickou stavebnicí je také týmová spolupráce. Žáci se učí komunikovat, sdílet nápady a řešit problémy jako skupina.

Stejně tak i robot Edison se stal nedílnou součástí vzdělávání na naší škole. Svého malého kamaráda mohou žáci snadno ovládat. Tato jednoduchost umožnuje i nejmladším žákům začít objevovat svět robotiky a programování bez předchozích znalostí. Jednou z výhod práce s Edisonem je jeho univerzálnost a mnohostrannost. Děti mohou vytvářet různé scénáře a úkoly pro robota, od sledování čáry po vyhýbání se překážkám. Nejoblíbenější se ale stal zápas sumo mezi dvěma roboty.

Celkově můžeme říci, že výuka programování žáky nejen baví, ale také připravuje na budoucnost. Je to forma vzdělávání, aby se děti staly technologicky zdatnými a připraveni na výzvy 21. století.

Mgr. Hradilová Markéta

657658659660661662

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru