Aktuality

Spolupráce s Křovím

V rámci spolupráce se školami – udržitelnost projektu (rekonstrukce školy) - realizujeme každý školní rok 4 setkání s partnerskou školou ZŠ Křoví. Spolupráce probíhá v oblasti přírodovědného vzdělávání konkrétně v tématech Místo, kde žijeme, Rozmanitost přírody a Člověk a jeho zdraví. Dále také v oblasti matematického vzdělání, kde spolupráce zahrnuje společné aktivity, mezi které patří hry a činnosti pro rozvoj matematické představivosti a logického myšlení. Při těchto aktivitách je využita interaktivní a ICT technika, pořízená v rámci uvažovaného projektu „Revitalizace ZŠ Tišnovská 115, Velká Bíteš – odborné učebny a bezbariérovost“.

Poslední setkání v tomto roce proběhlo 29. 4. 2024. Žáci čtvrté a páté třídy ZŠ Křoví a naší 5.B využili internetové aplikace a na interaktivní tabuli stavěli stavby z krychlí. Sledovali je zleva, zprava, zepředu a shora. Stavby zaznamenávali do čtvercové sítě.  Ve skupinkách stavěli ze skutečných krychlí prostorové útvary podle návodu a předlohy.

Žáci křovské druhé a třetí třídy poznávali město Velkou Bíteš. Každý z nich získal patrona v podobě bítešského páťáka. Společně pak zhlédli město z ptačí perspektivy, orientovali se v mapě, poznávali významné budovy, hráli pexeso a prohlédli si historické fotografie města. Na závěr ze stavebnice Roto postavili různé části města, ať už obchody, budovy, stroje a nezapomněli ani na přírodu - květiny, stromy nebo lidi.

Společný den si všichni náramně užili.

Mgr. Věra Robotková, Mgr. Olga Čermáková

619620

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
Nahoru