Aktuality

Lyžařský výcvikový kurz 2020

Naše škola pořádá každoročně pro žáky 7. tříd zimní lyžařský výcvikový kurz. Letošní LVK probíhal stejně jako loni v horském středisku Karlov pod Pradědem. Po jeho zdárném zakončení se tedy můžeme ohlédnout, jaký byl a jak proběhl.

V pondělí 3. 2. 2020 jsme po naložení všech věcí mohli vyrazit s 61 žáky a 7 instruktory včetně zdravotníka směr Jeseníky. Déšť, který nás provázel téměř celou cestu, se po příjezdu do hor změnil v sluníčko. Hned první den byli žáci rozřazeni do skupin podle výkonosti a začalo se s výcvikem. Zdatní lyžaři ihned odjeli sedačkovou lanovkou na sjezdovku, ostatní začali na mírném kopečku. Žáci byli ale velmi šikovní a zlepšení bylo po krátkém čase vidět u většiny z nich. Obava některých, že týden na horách bude týden plný dřiny na sjezdovce, se brzy rozplynul. Ve středu žáci poznali hory i z druhé strany-díky silnému větru byl přerušen provoz lanovek. Delší procházka s koulovačkou ale nikomu nevadila. Zbytek týdne proběhl opět v režimu výcviku lyžování.

Přínosem tohoto kurzu je pro naše žáky rozšíření pohybových dovedností, zlepšení kondice a seznámení dětí s pobytem v přírodě v zimním období. Pobyt na chatě a večerní program pomáhá utvářet pozitivní atmosféru ve třídě a utužuje kolektiv. V neposlední řadě kurz je ale především týden plný sportu, radosti z pohybu, ze svých výkonů, a hlavně týden plný zábavy a legrace, ať už přes den na sjezdovce nebo při večerech plných her a smíchu.

Za instruktory LVK
Mgr. Naďa Malcová

309310311312313314315316317318319

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru