Aktuality

Exkurze do Prahy

Poslední květnový den se uskutečnila exkurze žáků sedmých tříd do našeho hlavního města, Prahy. Cesta pohodlným dvoupatrovým autobusem proběhla bez nejmenších problémů a zádrhelů, takže jsme se již před devátou hodinou procházeli památným Vyšehradem. Navštívili jsme samozřejmě i zdejší hřbitov a Slavín.

Poté už jsme se vydali k Pražskému hradu. Chvíli jsme se zdrželi u bezpečnostních prohlídek, ale potom už jsme si vychutnávali prohlídku. Letos byla opravdu bohatá – prošli jsme Zlatou uličkou, nakoukli jsme do známé věže Daliborka, nevynechali jsme ani baziliku sv. Jiří.  Vše jsme završili  interiérem chrámu  sv. Víta.

Po Nových zámeckých schodech jsme seběhli a vydali se ke kostelu Panny Marie Vítězné, abychom se pokochali Pražským Jezulátkem a jeho šatičkami. Právě však probíhala bohoslužba, takže jsme dlouho nevyrušovali a už jsme namířili na Kampu. Přes most Legií jsme došli k Národnímu divadlu a vytouženému cíli cesty, Václavskému náměstí. Hodinový rozchod si žáci určitě zasloužili. Po celý den nám počasí přálo až příliš a bezmála 20 000 kroků už bylo znát. Dál už nás čekala jen cesta metrem na okraj Prahy, kde byl přistaven náš autobus. Domů nás dovezl bezpečně a v pořádku.

Mgr. Eva Čermáková za organizátory exkurze

598599600601602603

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
Nahoru