Aktuality

Páťáci v knihovně

Dne 14. března 2017 vyrazili páťáci do knihovny na oblíbenou hru o středověku.

Očima Sabiny Hoškové z 5. B.

Již loni jsme se v knihovně zúčastnili soutěžní hry o pravěku, ale program o středověku byl mnohem zajímavější, ale i náročnější. Na začátku paní učitelka určila 3 krále, ti si vybrali, koho chtějí do svého království. Každé království si vymyslelo svůj název a stanovilo, kdo bude zastávat funkce obchodníka, posla, historika a učence. Dostali jsme pravidla, podle kterých nám mohly být přiděleny pozemky a suroviny a hra začala.

Dostali jsme otázky i knihy, ve kterých jsme si mohli vyhledávat odpovědi. Ten, kdo zvládl odpovědět na všechny otázky, dostal kus území a několik surovin. Takhle to pokračovalo až do konce, obchodníci obchodovali, posílali posly, historici zapisovali území a učenci s králem pomáhali ostatním. Nakonec jsme museli všechno sečíst a které království mělo nejvíce území, surovin atd. vyhrálo.
Byl to úžasný zážitek a všichni si to náramně užili.

Návštěva knihovny byla součástí projektu Březen - měsíc knihy. Vyzkoušeli jsme si napsat vlastní pohádku, učili jsme se co je to bajka, pohádka, pověst, dobrodružná literatura, naučili jsme se přiřazovat autory k jejich dílům a někteří z nás měli referáty z přečtené četby.

RNDr. Iva Syslová

331

332333334335336

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
Nahoru